Агне

Нека работим заедно, за да превърнем модата без жестокост към животните в единствения вид мода. 

Информация и инструменти за индустрията

„ЧЕТИРИ ЛАПИ“ се ангажира да работи с индустрията, за да постигне дълготрайна промяна за животните. Ние подчертаваме проблемите и помагаме да се намерят решения, учейки заедно по пътя към истински отговорна и етична модна индустрия, която цени хуманното отношение към животните. 

Грижата в света на модата показва добър нюх за бизнес. Днес модата не само трябва да изглежда и да се усеща невероятно, тя трябва и да бъде невероятна.   

Все повече потребители разбират истинската цена на продуктите и избират да изразят ценностите ни чрез нашите покупки. Очакваме марките да заемат позиция по важните за нас въпроси и става все по-вероятно да спрем да купуваме продукти от марки, които противоречат на нашите етични принципи. А що се отнася до важните въпроси, хуманното отношение към животните предизвиква най-силна загриженост сред етично осъзнатите потребители.

За да подпомогнем марките и да ускорим промяната за животните, ние събрахме редица ресурси, разработени или препоръчани от „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, които компаниите да използват, когато искат да станат част от по-доброто бъдеще.

Инструменти и доклади 

Подкрепа за марки и търговци на дребно 

Насоки за разработване на политика за хуманно отношение към животните в текстила

Насоки за разработване на политика за хуманно отношение към животните в текстила

или марки, които избират да продължат да използват материали, добити от животни. „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ насърчава бързото разработване или засилване на съществуващите политики за хуманно отношение към животните. Те трябва да включват стабилни виждания, цели и план за изпълнение, всички насочени към постигането на възможно най-високи стандарти за хуманно отношение към животните. Насоките за разработване на политики на „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ могат да помогнат на марките да създадат основни планове за защита на животните, които да съдържат указания за всеки материал, добит от животни.

Според първия световен доклад модата значително изостава в хуманното отношение към животните

Според първия световен доклад модата значително изостава в хуманното отношение към животните

Ново проучване на „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ установява, че модната индустрия не напредва спрямо това, което се казва и това, което се доставя, като едва 21% от марките проследяват само малка част от материалите, добити от животни, за хуманно отношение към животните. То също така изброява основните първи стъпки, които марките трябва да предприемат, включително разработването на цялостна политика за хуманно отношение към животните.

Отказване от мулезираната вълна. Наръчник за причините и начините

Отказване от мулезираната вълна. Наръчник за причините и начините

Освен че включва интервюта с мениджъри за устойчиво управление на марките, които вече са се ангажирали да се откажат от мулезирането, включително модните гиганти H&M, Kathmandu и Espirit, наръчникът за мулезиране представя на марките информация за това какво представлява мулезирането, защо се случва, какви са осъществимите безболезнени алтернативи за контролирането на миазата, преглед на ключовите инициативи за предоставяне на вълна и пътна карта за отказване от мулезираната вълна във веригите за доставки.

„WelFur“ - Сертифициран като жесток

„WelFur“ - Сертифициран като жесток

Защо WelFur не спира страданията на животните във фермите за кожи.

Икономическо проучване за преминаване към немулезирани овце

Икономическо проучване за преминаване към немулезирани овце

Ново независимо проучване сред 97 производители на вълна в Австралия показва, че производителите постигат по-големи печалби, оперативна жизнеспособност и подобрения в хуманното отношение към животните, след като са преминали към овце с гладко тяло. Докладът включва и 7 практически казуса за напътстване на други производители на вълна по плана за преход към бъдеще без мулезиране.

BRC Veganism in Fashion Voluntary Guideline: За да се адресират предизвикателствата за създаване на веган линия, Британския Консордциум за търговия е създал "Наръчник за веганизма в модната индустрия" за търговски марки, за да се осигури нужното ниво на сигурност, което клиентите очакват.

Инициативи на „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ с марки 

Научете повече

Fur Free Retailer лого

Търговия на дребно, която не продава козина 

Знаехте ли, че нашият австралийски клон е официален представител на програмата за търговия на дребно, която не продава козина? Свържете се с нас, ако се искате да научите повече! 

Тук
Овце в Австралия

Какво мога да сторя като марка, за да защитя агнетата от мулезиране? 

Поемете публичен ангажимент да прекратите продажбите на мулезирана вълна в рамките на определен срок

Още
Стадо овце

На въпроса Ви не беше отговорено? 

Тогава не се колебайте да се свържете с нас! 

Тук

Търсене